Æbleboller

Ingredienser

50 g                  gær

4 dl                   skummetmælk

2 tsk                 salt

2 tsk                 sukker

4 spsk              olie

Stor tsk           honning

1 – 1½             revet æble

50 g                  grahamsmel

Ca. 600 g        hvedemel

Mælken varmes i en gryde, og gæren opløses heri. Salt og honning tilsættes. Æblet/æblerne rives fint med skræl på og tilsættes sammen med olie. Grahamsmel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Der holdes lidt af hvedemelet tilbage for at sikre, at dejen bliver blød og smidig. Dejen stilles til hævning ca. en time.

Dejen æltes derefter igennem og formes til boller, som stilles på en bageplade. De pensles med vand og strøs med grahamsmel el. andet efter ønske. Bollerne efterhæver i ca. 15 min. og bages herefter ved 200˚ i 15-20 min.